Składniki: 3 łyżki oliwy 3 łyzki soku z cytryny 3 łyżki musztardy ½ łyzeczki cukru ¼ łyzeczki gałki muszkatołowej pieprz Sposób wykonania: Oliwe wymieszac z sokiem z cytryny i musztardą. Natsępnie dorpawić do smku cukrem, gałką muszkatołową i pieprzem.
Tag: sos do ryb
Listy
Sos majonezowy z zieleniną
by Kamila • • 0 Comments
Listy
Sos do warzywnych sałatek
by Marta Broda • • 0 Comments
Składniki: 4 ząbki czosnku łyżka świeżych posiekanych liści cząbru 3 łyżki keczupu 3 łyżki oliwy pieprz sól Sposób wykonania: Posiekany czosnek wymieszać z oliwą, ketchupem i cząbrem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Chrzanowy krem
by Teresa Kiełbasa • • 0 Comments
Listy
Orientalny sos
by Kamila Lech • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki octu 1/2 łyżeczki sambala 1 łyżeczka miodu szczypta curry szczypta soli szczypta cukru Sposób wykonania: Następnie olej wymieszać z octem, sambala, miodem oraz curry. Całość dokładne wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz cukrem


-300x200.jpg)
.jpg)