Składniki: 1/3 szklanki białego octu winnego 1 i 1/2 łyżeczki musztardy Dijon 1 zmiażdżony ząbek czosnku 1/2 łyżeczki cukru 2/3 szklanki oliwy do sałatek sól pieprz Sposób wykonania: Musztardę wymieszać z oliwą po czym dodać jeszcze ocet winny, ząbek czosnku i cukier. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: sos do mięs
Listy
Dip żółty
by Malwina Świerczyńska • • 0 Comments
Listy
Dip zielony na twarożku
by Marzena Sitek • • 0 Comments
Składniki: 20 dag twarożku 1/2 szklanki śmietany zielony ogórek po 2 łyżki posiekanej natki, bazylii i tymianku 2 zmiaż¬dżone ząbki czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Twarożek wymieszać ze śmietaną po czym dodać obrany ogórek drobno pokrojony, posiekane zioła i ząbek czosnku. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Dip z selera
by Izabella Paszkowska • • 0 Comments
Składniki: 15 dag serka wiejskiego 2 łyżki naturalnego jogurtu 1 łodyga selera naciowego 2 łyżki posiekanych drobno listków selera sól pieprz Sposób wykonania: Serek wiejski połączyć z jogurtem po czym dodać starty na tarce seler i posiekane listki selera. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Dip z rokpola i śmietany
by Krystyna Molenda • • 0 Comments
Składniki: 20 dag rokpola 0.2 l śmietanki (12%) Sposób wykonania: Rokpol ze śmietana dokładnie zmiksować na jednolitą pastę.