Składniki:
- 150 g majonezu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka koperku
- sól
- pieprz
- ząbek czosnku
Składniki: 4 ząbki czosnku łyżka świeżych posiekanych liści cząbru 3 łyżki keczupu 3 łyżki oliwy pieprz sól Sposób wykonania: Posiekany czosnek wymieszać z oliwą, ketchupem i cząbrem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki octu 1/2 łyżeczki sambala 1 łyżeczka miodu szczypta curry szczypta soli szczypta cukru Sposób wykonania: Następnie olej wymieszać z octem, sambala, miodem oraz curry. Całość dokładne wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz cukrem