Składniki: 50 dag jagód 400 ml mleka 100ml śmietanki 10 dag cukru Sposób wykonania: Mleko doprowadzić do wrzenia po czym dodać do niego jagody. Następnie dodać śmietankę. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku cukrem. Odstawić do ostygnięcia a przed podaniem wrzucić kostki lodu.
Tag: soki
Listy
Napój truskawkowo-gruszkowy na maślance
by Roksana Glanc • • 0 Comments
Składniki: 2 szklanki nektaru gruszkowego szklanka nektaru truskawkowego szklanka maślanki Sposób wykonania: Nektar gruszkowy oraz truskawkowy i maślankę dokładnie ze sobą zmiksować na jednolity napój. Przelać do wysokich szklanek.
Listy
Napój z nektaru i maślanki
by Roksana Glanc • • 0 Comments
Składniki: 2 szklanki nektaru jabłkowo szklanka nektaru truskawkowego szklanka maślanki Sposób wykonania: Nektar jabłkowy oraz truskawkowy i maślankę dokładnie ze sobą zmiksować na jednolity napój. Przelać do wysokich szklanek.
Listy
Rozgrzewający napój
by Agata Borysiewicz • • 0 Comments
Składniki 1 łyżeczka kakao 1 szkl wrzącej wody 1/2 laski wanilii 1-4 łyżeczki pieprzu Sposób wykonania: Wodę doprowadzić do wrzenia po czym dodać do niej pieprz, wanilię oraz kakao. Całość dokładnie wymieszać. Trzymać na małym ogniu jeszcze przez 4 minuty.

