
Składniki:
- 1 szkl. truskawek
- 3 łyżki soku z pomarańczy
- cukier
- starta skórka z cytryny
- 1 szkl. maślanki

Składniki: 2 łyżki marmolady z owoców róży sok z 1 pomarańczy cukier kefir Sposób wykonania: Marmoladę zmiksować razem z sokiem z pomarańczy i cukrem. Następnie wlać kefir i wymieszać ubijając delikatne trzepaczką.
Składniki: 4 pomarańcze ½ kg marchewki 2 litry wody 75dag cukru 2 płaskie łyżeczki kwasku cytrynowego Sposób wykonania: Obrane pomarańcze i marchewkę zalać wodą i gotować do miękkości, wówczas całość dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku cukrem i kwaskiem cytrynowym.
Składniki: 1 banan 1 pomarańcza cukier cukier waniliowy 1 szkl. maślanki Sposób wykonania: Obraną pomarańcze i banana zmiksować dodając do smaku cukier oraz cukier waniliowy. Następnie połączyć z maślanką.
Składniki: 1 szklanka soku z kiszonej kapusty 1 szklanka soku pomidorowego 1 łyżeczka cukru kilka kropli sosu Worchester kilka kropli sosu sojowego szczypta soli Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zmiksować. Następnie przelać do wysokiej szklanki.