.jpg)
Składniki:
- 200 g mango
- 250 g jogurtu naturalnego
- 130 ml wody
- 4 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soku z cytryny
.jpg)
Składniki: 100 ml mleka 50 ml soku z winogron 50 ml soku pomarańczowego 1 żółtko jajka 1 łyżeczka cukru gronowego kostki lodu 1 plasterek pomarańczy ciemne winogrona Sposób wykonania; Do mleka wlać soki oraz żółtko i cukier. Całość dokładnie wymieszać w shakerze. Następnie przelać do szklanki. Wrzucić kostki lodu. Udekorować winogronami i plasterkiem pomarańczy.
Składniki: 500 ml kefiru sok z 1 cytryny pieprz 250 g marchwi 2 łyżki miodu ½ łyżeczki mielonego anyżu Sposób wykonania; Obraną marchewkę zetrzeć. Następnie dodać do niej miód, kefir oraz sok z cytryny. Całość dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku anyżem i pieprzem.
Składniki: 1 ogórek 1 kubki jogurtu szczypta soli szczypta cukru szczypiorek Sposób wykonania: Obrany ogórek posiekać w kostkę. Następnie dodać do niego jogurt i całość dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku solą oraz cukrem. Przelać do szklanki i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Składniki: 250 ml soku z kiszonej kapusty 2 łyżki soku z cytryny 60 ml soku jabłkowego 1 białko jajka woda mineralna gazowana kminek Sposób wykonania: Soki razem z białkiem ubić na sztywno po czym przelać do 4 szklanek. Następnie uzupełnić je wodą. Na koniec posypać kminkiem.