Składniki:
- 2 mango
- 2 pomarańcze
- 1 ananas
- 1 l maślanki
- 3 łyżki kremu kokosowego
- mielony cynamon
Składniki: 300 g moreli 100 ml soku z pomarańczy 500 ml kefiru 1 op cukru waniliowego 50 g cukru Sposób wykonania: Morele pokroić na mniejsze kawałki. Dodać kefir, sok z c cytryny. Wsypać cukier i cukier waniliowy. Całość dokładnie zmiksować na gładki koktajl.
Składniki: 100 g miękkich gruszek 1 szczypta sproszkowanych goździków 250 ml mleka 2 kulki lodów śmietankowych 80 g syropu czekoladowego wiórki czekoladowe Sposób wykonania; Gruszki zmiksować z mlekiem, syropem czekoladowym i sproszkowanymi goździkami. Dodać lody i dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki i posypać wiórkami czekoladowymi.
Składniki: 75 g truskawek kilka kropel soku z cytryny 150 g odtłuszczonego kefiru cukier Sposób wykonania; Truskawki zmiksować razem z kefirem. Doprawić do smaku cukrem oraz sokiem z cytryny.