Składniki:
- 3 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki kefiru
- 10 dag rokpola
- vegeta
Składniki: 60 ml whisky sok z 1 cytryny (30 ml) 1 barowa łyżeczka cukru pudru kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera wlać whisky, sok z cytryny oraz cukier puder. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Przed podaniem wrzucić kostki lodu.
Składniki: 40 ml Scotch Whisky 10 ml Curacao Triple Sec 20 ml soku cytrynowego 1 jajko woda sodowa 1 wiśnia koktajlowa 1 plaster cytryny kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera wlać whisky, curacao, sok z cytryny po czym wbić jeszcze jajko. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Uzupełnić wodą sodową. Udekorować wisienką koktajlową…
Składniki: 30 ml Scotch Whisky 20 ml Apricot Brandy 10 ml świeżego soku cytrynowego 15 kropli Orange Bitters 1 wiśnia koktajlowa kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera wlać whisky, brandy, sok z cytryny oraz Orange bitters. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Przed podaniem wrzucić kostki lodu.
Składniki: 50 ml winiaku sok z cytryny 3 łyżeczki cukru 1 goździk szczypta cynamonu 150 ml wody Sposób wykonania: Sok z cytryny wymieszać z cukrem aby się rozpuścił. Wówczas dodać goździk oraz cynamon i zalać całość wodą. Doprowadzić do wrzenia po czym dodać alkohol. Dokładnie wymieszać. Podawać gorący.