Składniki: – 25 ml ginu – 25 ml likieru kakaowego – 25 ml śmietanki Silnie szeikerować, odcedzić od lodu, podawać w wysokim kieliszku do wina udekorowanym crusta, ze słomką.
Tag: śmietanka
Rum
Miodowy flip
by Administrator • • 0 Comments
Składniki: – 40 ml rumu – 20 ml śmietanki – 50 ml mleka – 1 łyżeczka miodu – 1 zółtko – 2 orzechy włoskie Przyrządzić w szeikerze, odcedzić od lodu. Podawać w kieliszku do wina po oprószeniu tartymi orzechami. Podwać ze 2 słomkami.
Brandy
Brandy zoom
by Administrator • • 0 Comments
Składniki: – 50 ml brandy – 1 łyżeczka miodu – 1 łyżeczka wody – 2 łyżeczki śmietanki Wykonanie: Miód rozpuścić w łyżce wody, wlać do szeikera, dodać pozostałe składniki i silnie szeikerować do spienienia. Odcedzić od lodu. Podawać w szklance do wody.