Składniki:
- 200 g mango
- 250 g jogurtu naturalnego
- 130 ml wody
- 4 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Składniki: 100 ml mleka 50 ml soku z winogron 50 ml soku pomarańczowego 1 żółtko jajka 1 łyżeczka cukru gronowego kostki lodu 1 plasterek pomarańczy ciemne winogrona Sposób wykonania; Do mleka wlać soki oraz żółtko i cukier. Całość dokładnie wymieszać w shakerze. Następnie przelać do szklanki. Wrzucić kostki lodu. Udekorować winogronami i plasterkiem pomarańczy.
Składniki: 20 ml koniaku 20 ml cointreau 10 ml calvadosu 10 ml anyżówki kostki lodu Sposób wykonania: Wszystkie składniki przelać do shakera i dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki i wrzucić kostki lodu.
Składniki: 350 ml soku marchwiowego 1 pomarańcza 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny 200 g jogurtu Sposób wykonania: Z pomarańczy wycisnąć sok i wmieszać go z sokiem marchwiowym i jogurtem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz miodem.
Składniki: 1 ogórek 1 kubki jogurtu szczypta soli szczypta cukru szczypiorek Sposób wykonania: Obrany ogórek posiekać w kostkę. Następnie dodać do niego jogurt i całość dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku solą oraz cukrem. Przelać do szklanki i posypać posiekanym szczypiorkiem.