Składniki:
- 250 ml mleka
- 2 łyżeczki miodu
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- kruszony lód
- 30 g wiórków czekoladowych
- starta gałka muszkatołowa
- plasterki kiwi
Składniki: 300 g moreli 100 ml soku z pomarańczy 500 ml kefiru 1 op cukru waniliowego 50 g cukru Sposób wykonania: Morele pokroić na mniejsze kawałki. Dodać kefir, sok z c cytryny. Wsypać cukier i cukier waniliowy. Całość dokładnie zmiksować na gładki koktajl.
Składniki: 100 g miękkich gruszek 1 szczypta sproszkowanych goździków 250 ml mleka 2 kulki lodów śmietankowych 80 g syropu czekoladowego wiórki czekoladowe Sposób wykonania; Gruszki zmiksować z mlekiem, syropem czekoladowym i sproszkowanymi goździkami. Dodać lody i dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki i posypać wiórkami czekoladowymi.