Składniki:
- 1 kg pomidorów
- ½ łyżeczki estragonu
- ½ łyżeczki bazylii
- ½ łyżeczki oregano
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- kilka ziaren pieprzu
- 2 ząbki czosnku
- 2 listki laurowe
- 3 łyżki soli
Składniki: 500 ml mleka 3 łyżki kakao 1 op cukru waniliowego ½ łyżeczki cynamonu 4 łyżki śmietanki 2 żółtka 1 łyżka cukru 4 laski cynamonu płatki migdałowe Sposób wykonania: Mleko wymieszać z cynamonem, cukrem waniliowym, kakao i śmietanką. Całość podgrzać na małym ogniu. Wówczas wlać żółtko roztrzepane z cukrem. Przelać do szklanek. Dodać laskę cynamonu…
Składniki: 60 g czekolady 90 ml syropu cukrowego 750 ml mleka 1 łyżka syropu miętowego 250 ml śmietany kremówki listki mięty Sposób wykonania: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej po czym wymieszać ją z syropem miętowym i cukrowym. Następnie wstawić rondelek do zamrażalnika na 40 minut. Następnie śmietanę ubić na sztywno po czym dodawać stopniowo zamrożoną…
Składniki: 40 ml soku z winogron 60 ml soku z kiwi 40 ml soku bananowego 1 żółtko jajka 40 ml śmietanki kremówki kostki lodu 40 ml wody mineralnej wiórki czekoladowe Sposób wykonania: Soki wymieszać ze sobą. Następnie dodać żółtko, śmietankę oraz wodę. Całość dokładnie zmiksować. Wrzucić kostki lodu. Na koniec posypać wiórkami kokosowymi.
Składniki: 300 g czerwonych porzeczek sok z cytryny 30 g cukru 3 goździki 1 kawałek laski cynamonu 300 ml mleka 100 ml śmietanki Sposób wykonania: Porzeczki skropić sokiem z cytryny. Następnie dodać cukier, starte goździki oraz cynamon. Wlać mleko i śmietankę. Całość dokładnie zmiksować na gładki koktajl.