Składniki: 10 ugotowanych na twardo jaj łosoś wędzony w plastrach 3 łyżki majonezu świeży, drobno posiekany koperek Sposób przyrządzenia: Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć żółtka. Płaty łososia pokroić w drobną kostkę. Żółtka dokładnie rozgnieść widelcem. Łososia, rozgniecione żółtka i majonez wymieszać. Przyrządzoną tak pastę nadziewać pozbawione żółtek połówki jaj. Całość obficie posypać posiekanym…
Tag: składniki
Listy
Sałatka z kopru włoskiego
by Kacper Kogut • • 0 Comments
Składniki: 1 duży ogórek 1 mała bulwa kopru włoskiego / fenkuł/ 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 mała cebulka 4 łyżki sosu sałatkowego francuskiego Sposób przyrządzenia: Ogórek umyć, pokroić w cienkie plasterki i włożyć do szklanej salaterki. Bulwę kopru włoskiego, umyć i utrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać , przekroić na pół…
Listy
Bigos z kiełbasą i rodzynkami
by Sabina Nowak • • 0 Comments
Listy
Kapusta pekińska z cykorią i cebulką
by Marzena Martyniak • • 0 Comments
Składniki: kapusta pekińska cykoria cebula świeży ogórek sałatkowy natka pietruszki Sos: łyżka majonezu pojemnik jogurtu naturalnego cukier pieprz sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować , cykorię pokroić w paseczki a cebulę w krążki. Następnie obranego ogórka pokroić w kostkę a natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Majonez wymieszać z jogurtem. Doprawić do smaku solą,…
Listy
Surówka z rzodkwi, jabłka i marchewki
by Laura Fatyga • • 0 Comments
Składniki: 20 dag czarnej rzodkwi 2 jabłka marchew 4 łyżki śmietany 12-proc. pęczek szczypiorku sok z połowy cytryny cukier sól Sposób wykonania: Obrana rzodkiew, jabłko i marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie do śmietany dodać posiekany szczypiorek. Razem wymieszać i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny. Sosem polać sałatkę i…