Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: składniki

Jajka faszerowane wędzonym łososiem Iwony

Składniki: 10 ugotowanych na twardo jaj łosoś wędzony w plastrach 3 łyżki majonezu świeży, drobno posiekany koperek Sposób przyrządzenia: Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć żółtka. Płaty łososia pokroić w drobną kostkę. Żółtka dokładnie rozgnieść widelcem. Łososia, rozgniecione żółtka i majonez wymieszać. Przyrządzoną tak pastę nadziewać pozbawione żółtek połówki jaj. Całość obficie posypać posiekanym…

Sałatka z kopru włoskiego

Składniki: 1 duży ogórek 1 mała bulwa kopru włoskiego / fenkuł/ 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 mała cebulka 4 łyżki sosu sałatkowego francuskiego Sposób przyrządzenia: Ogórek umyć, pokroić w cienkie plasterki i włożyć do szklanej salaterki. Bulwę kopru włoskiego, umyć i utrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać , przekroić na pół…

Kapusta pekińska z cykorią i cebulką

Składniki: kapusta pekińska cykoria cebula świeży ogórek sałatkowy natka pietruszki Sos: łyżka majonezu pojemnik jogurtu naturalnego cukier pieprz sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować , cykorię pokroić w paseczki a cebulę w krążki. Następnie obranego ogórka pokroić w kostkę a natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Majonez wymieszać z jogurtem. Doprawić do smaku solą,…

Surówka z rzodkwi, jabłka i marchewki

Składniki: 20 dag czarnej rzodkwi 2 jabłka  marchew 4 łyżki śmietany 12-proc. pęczek szczypiorku sok z połowy cytryny cukier sól Sposób wykonania: Obrana rzodkiew, jabłko i marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie do śmietany dodać posiekany szczypiorek. Razem wymieszać i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny. Sosem polać sałatkę i…