Składniki: 20 dag twarogu 2 jajka ugotowane na twardo 6 anchois 2 łyżki posiekanej czerwonej papryki sól pieprz Sposób wykonania: Twaróg rozetrzeć widelcem po czym dodać do niego posiekane jajka, anchois i paprykę. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: składniki
Listy
Pasta twarogowo-orzechowa
by Jadwiga Kotas • • 0 Comments
Składniki: 20 dag zmielonego twarogu z 10 dag orzechów włoskich Sposób wykonania: Do zmielonego twarogu dodać posiekane orzechy. Całość dokładnie wymieszać.
Listy
Sos chrzanowy z koperkiem
by Krystian Górnicki • • 0 Comments
Składniki: 2 pojemniczki jogurtu 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki chrzanu sól, pieprz, cukier pęczek koperku Sposób wykonania: Jogurt wymieszać z majonezem oraz chrzanem. Następnie dodać posiekany koperek. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Listy
Sałatka ananas
by Gosia Łukaszuk • • 0 Comments
Składniki: puszka ananasa puszka kukurydzy słoiczek startego selera w zalewie 20 dag szynki 5 jajek ugotowanych na twardo cebula sól majonez Sposób wykonania: Ananasa odsączyć i pokroić w kostkę. Dodać do niego odsączoną kukurydzę oraz seler. Szynkę pokroić w paseczki, jajka ma cząstki a cebulę posiekać. Całość polać majonezem i doprawić do smaku solą.