Składniki:
- 3 brzoskwinie
- 8 moreli
- 2 pomarańcze
- 1 kiwi
- 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych
- 3 łyżki wiśni
- sok z 1/2 cytryny
- cukier
Składniki: 40 dag owoców (maliny, poziomki, truskawki) 3 białka 4 łyżki cukru kilka biszkoptów Sposób wykonania: Owoce umyć i przełożyć do salaterki. Białka ubić z cukrem i polać owoce. Udekorować biszkoptami.
Składniki: 20 dag zielonych winogron 20 dag śliwek 1 cebula 20 dag sera Goudy sos: 4 łyżki oleju sok z cytryny cukier sól pieprz Sposób wykonania: Winogrona i śliwki przekroić na połówki, cebulę posiekać a ser pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie składniki podane na sos połączyć i polać nim sałatkę.
Składniki: 40 dag winogron 2 kubeczki serka homogenizowanego 2 szklanki jogurtu 3 jabłka 2 łyżki cukru sok z cytryny Sposób wykonania: Winogrona umyć i przełożyć do salaterki, dodać pokrojone w kostkę jabłka. Serek roztrzepać z jogurtem, sokiem z cytryny i cukrem. Sosem polać owoce.
Składniki: 25 dag winogron 1 szklanka śmietanki 3 łyżki cukru pudru drobne biszkopty Sposób wykonania: Winogrona umyć i przełożyć do pucharków. Następnie śmietankę ubić razem z cukrem i polać nią owoce. Na koniec posypać pokruszonymi biszkoptami.