Składniki
- szklanka naturalnej maślanki
- ½ pęczka szczypiorku
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- ½ świeżego krótkiego ogórka
Składniki ½ jabłka ½ gruszki 80 ml wody Sposób wykonania: Obrane jabłko i gruszkę pokroić w kostkę i wrzucić na gorącą wodę. Gotować aż owoce zmiękną, wówczas całość zmiksować.
Składniki: 2 1 wody 3 łyżki suszonej mięty 10 dag miodu łyżeczka kwasku cytrynowego Sposób wykonania: Wodę zmiksować z miodem i kwaskiem cytrynowym. Na koniec wsypać listki mięty.
Składniki: 1 1 serwatki szklanka pomidorowego soku sól 2 łyżki posiekanego koperku Sposób wykonania: Serwatkę zmiksować z sokiem pomidorowym. Doprawić do smaku solą i posypać posiekanym koperkiem.