Składniki:
- 60 ml soku ananasowego
- 30 ml soku z cytryny
- 10 ml grenadyny
- kostki lodu
Składniki: 30 ml soku porzeczkowego 10 ml syropu anyżowego bezalkoholowe Iwno musujące karambola Sposób wykonania: Do dużego kieliszka najlepiej od szampana wlać sok porzeczkowy oraz syrop. Następnie uzupełnić winem musującym. Udekorować plasterkami karamboli.
Składniki: 300 g truskawek 1 łyżka miodu 300 ml soku z czerwonych pomarańczy 4 plasterki limonki Sposób wykonania: Truskawki umyć po czym dodać do nich miód oraz sok z pomarańczy. Całość dokładnie zmiksować i przelać do wysokich szklanek. Udekorować plasterkiem limonki.
Składniki: 25 dag truskawek 2 łyżki cukru 2 łyżki soku z cytryny 1 szkl wody kilka kostek lodu Sposób wykonania: Wodę dobrze schłodzić po czym wrzucić do niej truskawki i dodać jeszcze sok z cytryny oraz cukier. Całość dokładnie zmiksować. Przelać do wysokich szklanek.
Składniki: 2 plasterki ananasa sok z 1 pomarańczy 20 ml grenadyny woda mineralna Sposób wykonania: Plasterki ananasa, sok z pomarańczy i grenadynę dokładnie zmiksować. Przelać do dużej szklanki. Uzupełnić schłodzoną woda mineralną.