Składniki; 200 g niebieskiego sera pleśniowego 100 g twarogu 60 g orzechów włoskich sól pieprz Sposób wykonania: Twaróg rozgnieć widelcem i dodając ser pleśniowy dokładnie razem wymieszać. Doprawić do smaku solą ora pieprzem. Z powstałej masy uformować kulki, które obtoczyć w posiekanych orzechach.
Tag: ser
Listy
Camembert z twarogiem z kawałkami papryki
by Aga Domańska • • 0 Comments
Składniki: 200 g sera camemberta 100 g twarogu ½ żółtej papryki sól pieprz Sposób wykonania: Ser camembert oraz twaróg dokładnie ze sobą wymieszać, rozgniatając widelcem. Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formować małe kulki. Następnie paprykę drobniutko poszatkować i obtoczyć w niej kulki.
Listy
Serowe kulki na czerwono
by Aga Domańska • • 0 Comments
Składniki: 200 g sera camemberta 100 g twarogu ½ czerwonej papryki sól pieprz Sposób wykonania: Ser camembert oraz twaróg dokładnie ze sobą wymieszać, rozgniatając widelcem. Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formować małe kulki. Następnie paprykę drobniutko poszatkować i obtoczyć w niej kulki.
Listy
Serowy przysmak z natką pietruszki
by Aga Domańska • • 0 Comments
Składniki: 200 g sera camemberta 100 g twarogu 1 pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Ser camembert oraz twaróg dokładnie ze sobą wymieszać, rozgniatając widelcem. Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formować małe kulki. Natkę pietruszki drobno posiekać i obtoczyć w niej kulki.