Składniki:
- 25 dkg twarogu
- 4 łyżki śmietany
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól, pieprz, cukier do smaku
Składniki: 25 dkg białego sera 10 dkg masła sól, cukier, pieprz do smaku 1 łyżka śmietany 1/2 szklanki posiekanego koperku Sposób przyrządzenia: Ser przetrzeć przez sito lub zemleć przez maszynkę. W misce utrzeć masło i dodać ser, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, dodać posiekany zielony koperek i dokładnie wymieszać, dodać śmietanę.
Składniki: 8 plasterków surowego wędzonego boczku 16 suszonych śliwek 80 g żółtego sera wykałaczki Sposób wykonania: Boczek pokroić w słupki, ser w kostkę a śliwki sparzyć wrzątkiem. Następnie nawlekać na przemian wszystkie składniki na wykałaczki.
Składniki: 4 kromki pieczywa tostowego 150 g camemberta 1 brzoskwinia 4 łyżki żurawiny 1 łyżka masła 1 łyżka cukru 1 łyżka soku z cytryny Sposób wykonania: Obrane brzoskwinie pokroić na kawałki, po czym zalać je 1 l wody z dodatkiem cukru i soku z cytryny i gotować około 3 minut. Po tym czasie odcedzić i…
Składniki: 4 kromki pieczywa tostowego 150 g camemberta 1 gruszka 4 łyżki żurawiny 1 łyżka masła 1 łyżka cukru 1 łyżka soku z cytryny Sposób wykonania: Obrane gruszki pokroić na kawałki, po czym zalać je 1 l wody z dodatkiem cukru i soku z cytryny i gotować około 3 minut. Po tym czasie odcedzić i…