Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ser

Ciasto serowe do kluseczek

Składniki: 25 dag mąki pszennej 20 dag naturalnego serka homogenizowanego 20 dag masła lub margaryny sól Sposób wykonania: Masło posiekać razem z mąką po czym dodać ser i sól. Całość dokładnie wyrobić. Powstałe ciasto owinąć w folię aluminiową i wstawić o lodówki na godzinę. Po tym czasie z ciasta można formować różne kluseczki, rogaliki czy…

Sałatka z pomidorów i mozzarelli w sosie śmietanowym

Składniki: 6 pomidorów 6 kulek sera mozarella jeden kubek śmietany 4-5 łyżek majonezu 2-3 ząbki czosnku odrobina koperku sól i pieprz do smaku Sposób wykonania: Pomidory i ser pokroić w plasterki, które ułożyć na półmisku nakładając jeden na drugim. Następnie majonez wymieszać ze śmietaną, posiekanym czosnkiem i koperkiem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i…

Sałatka z porów, kukurydzy i sera

Składniki: 4 pory 1 puszka kukurydzy 25 dag żółtego sera majonez 1 łyżka śmietany 2 ząbki czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Pory pokroić w krążki, kukurydze odsączyć z zalew a ser pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie majonez wymieszać ze śmietaną, posiekanym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polać sałatkę.

Pasta z wędzonej ryby z twarogiem Iwony

Składniki: 15 dkg twarogu 15 dkg wędzonego dorsza 1 łyżka  oleju sojowego 1 ½ łyżki  śmietanki sól, bazylia, posiekana natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Wędzoną rybę  oczyścić z ości i skóry, dodać olej sojowy i rozetrzeć. Ser przetrzeć przez sito, połączyć ze śmietaną, dodać do ryby, masę dokładnie wymieszać z dodatkiem przypraw i posiekaną zieloną natką …

Sałatka z konserwowej cebulki z fasolą

Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 słoik cebulki konserwowej 15 dag żółtego sera 1 słoik selera konserwowego 2 ząbki czosnku sól pieprz śmietana Sposób wykonania: Fasolkę, cebulę i seler odsączyć z zalewy po czym wymieszać razem. Dodać jeszcze posiekany czosnek oraz pokrojony w kostkę ser. Całość dokładnie wymieszać i polać śmietaną. Doprawić do smaku solą…