Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 mała cebula 15 dag żółtego startego sera 4 łyżki majonezu sól pieprz kilka kropli soku z cytryny do smaku Sposób wykonania: Jajka, cebulę i ser drobno posiekać. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie utrzeć. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Tag: ser
Listy
Pasta z sera feta i cebuli
by Natalia Bolek • • 0 Comments
Składniki: 2 jajka 10 dag sera żółtego 1/3 sera feta 1/2 cebuli majonez pieprz Sposób wykonania: Ugotowane jajka pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać. Żółty ser zetrzeć na tarce a fetę rozdrobnić widelcem. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie utrzeć. Doprawić do smaku pieprzem.
Listy
Pasta z sera pleśniowego i ananasa
by Krzysztof Biskupski • • 0 Comments
Listy
Pasta twarogowo-marchewkowa
by Barbara Grzegorek • • 0 Comments
Listy
Pasta twarogowa z papryką
by Grażyna Dziadosz • • 0 Comments
Składniki: 20 dag twarogu 2 jajka ugotowane na twardo 6 anchois 2 łyżki posiekanej czerwonej papryki sól pieprz Sposób wykonania: Twaróg rozetrzeć widelcem po czym dodać do niego posiekane jajka, anchois i paprykę. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.