Składniki:
- 100 g żółtego sera
- 2 parówki
- pęczek cebuli dymki
- 3 łyżki posiekanego koperku
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2-3 czerwone rzodkiewki
- 2-3 liście sałaty
- sól
- szczypta pieprzu
- szczypta cukru
Składniki:
Składniki:
Składniki: 2 pęczki rzodkiewki op makaronu ryżowego 1 l bulionu drobiowego łyżka masła 1 szkl mleka kokosowego 4 łyżeczki trawy cytrynowej koper Sposób wykonania: Liście rzodkiewki posiekać a same rzodkiewki zetrzeć na tarce. Następnie liście i polowe rzodkiewek wrzucić na rozgrzane masło, udusić. Wówczas wlać bulion i gotować około 15 minut. W między czasie makaron…
Składniki: główka sałaty masłowej pęczek rzodkiewek 20 dag wędzonego twarogu 3 łyżki oliwy 2 łyżki octu winnego sól pieprz 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanego szczypiorku Sposób wykonania: Salatę porwać na mniejsze kawałki, rzodkiewki pokroić na plasterki a ser pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do salaterki i wymieszać, Następnie oliwę wymieszać z octem…
Składniki: 5 cienkich korek razowego chleba ogórek surowy pęczek rzodkiewki masło sól pieprz Sposób wykonania: Z kromek chleba kieliszkiem wyciąć krążki. Następnie obranego ogórka i umytą rzodkiewkę pokroić w plastry i oprószyć je solą oraz pieprzem. Przełożyć je na sito aby obciekły z nadmiaru soku. Wówczas nakładać na przemian na wykałaczki krążki chleba posmarowane masłem,…