Składniki: 20 dag rzodkwi 3/4 szklanki drobnej fasoli 1 cebula 1/2 szklanki śmietany sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Fasole ugotować. W między czasie rzodkiew zetrzeć na tarce a cebule posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i polać śmietaną. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Tag: rzodkiew
Listy
Surówka z rzodkwi z twarogiem
by Gosia Bugajska • • 0 Comments
Składniki: 20 dag rzodkwi 1 cebula 20 dag twarogu 1 /3 szklanki śmietany sól Sposób wykonania: Rzodkiew zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Twaróg rozdrobnić widelcem i posypać sałatkę. Całość polać śmietaną i doprawić do smaku solą.
Listy
Surówka z rzodkwi z jabłkiem
by Tomek Koprowski • • 0 Comments
Składniki: 20 dag rzodkwi 1 jabłko 1/3 szklanki śmietany sól sok z cytryny Sposób wykonania: Rzodkiew zetrzeć na tarce a jabłko w kostkę. Całość polać śmietaną i doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny.
Listy
Surówka z rzodkwi z cebulą
by Julia Śpiewak • • 0 Comments
Składniki: 20 dag rzodkwi sól 1 cebula 1 /3 szklanki śmietany Sposób wykonania: Rzodkiew zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Całość polać śmietaną i doprawić do smaku solą.
Listy
Surówka z rzodkwi z grzankami
by Agnieszka Brożek • • 0 Comments
Składniki: 20 dag rzodkwi sól chleb razowy masło Sposób wykonania: Rzodkiew zetrzeć na tarce. Następnie chleb pokroić w kostkę i zarumienić na rozgrzanym maśle. Wymieszać z rzeżuchą i doprawić do smaku solą.