Składniki: 3 filiżanki mocnego naparu kawy 3 plastry pomarańczy 3 plastry cytryny 3 łyżki rumu cukier Sposób przyrządzenia: W żaroodpornym dzbanku umieścić plastry owoców cytrusowych obrane ze skórki, zalać kawą, dodać cukier. Podgrzewać do momentu aż zacznie wrzeć. Rozlać do filiżanek, do każdej dodać łyżkę rumu.
Tag: rum
Listy
Kawa korzenna z rumem
by Marzena Chudzik • • 0 Comments
Składniki: 2 filiżanki mocnego naparu kawy 2 łyżki rumu 1,5 łyżeczki cukru 2 goździki szczypta mielonego cynamonu 2 łyżki bitej śmietanka 1 łyżeczka kakao Sposób przyrządzenia: Kawę wymieszać z cynamonem, cukrem i rumem, rozlać do 2 gorących filiżanek. Do każdej dodać 1 goździka, łyżkę bitej śmietanki, posypać kakałem.
Listy
Kawa z rumem, cynamon i bitą śmietaną
by Katarzyna • • 0 Comments
Składniki : 120 ml gorącej kawy szczypta cynamonu bita śmietana 30 ml mleka 45 ml rumu 1 łyżeczka cukru Sposób wykonania: Cukier oraz rum wymieszać ze sobą po czym wlać kawę oraz mleko. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Udekorować bitą śmietana i posypać cynamonem.
Listy
Kawa z rumem i bitą śmietaną
by Ilona • • 0 Comments
Składniki: 200ml mocnej gorącej kawy 2 łyżeczki cukru 50 ml rumu bita śmietana Sposób wykonania: Rum wymieszać z cukrem i przelać do filiżanki. Następnie zalać je rumem i udekorować bitą śmietaną.
Listy
Kawa i rum
by Bożena • • 0 Comments
Składniki : ok. 500 ml kawy (na dwie szklanki) 2 łyżeczki rumu 2 łyżeczki cukru Sposób wykonania: Do dwóch filiżanek wlać po łyżeczce rumu i dodać po łyżeczce cukru. Następnie wlać gorącą kawę. Podawać zaraz p o przygotowaniu.