Składniki: 1/2 litra zsiadłego mleka 1/2 szkl. cukru 1/2 kg. śliwek renklod Przygotowanie: Do zsiadłego mleka dodajemy cukier i drobno pokrojone śliwki, bez pestek. Wszystko dokładnie miksujemy. Podajemy schłodzone. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
Tag: renklody
Listy
Renklody w białym sosie
by Krzysiek Lamparski • • 0 Comments
Składniki: 4 renkoldy 4 łyżki wydrylowanych wiśni 400 ml jogurtu 2 łyżki śmietanki sok z cytryny płynny miód listki mięty biszkopty Sposób wykonania: Renklody pokroić na ćwiartki i włożyć po jednej do pucharków. Na nich rozłożyć wiśnie i wstawić do lodówki na 5 minut. W między czasie jogurt roztrzepać ze śmietanką, miodem oraz sokiem z…
Ciasta
Tarta z renklodami
by Darek Siewierski • • 0 Comments
Składniki: 40 dag renklod 10 dag migdałów 10 dag masła 10 dag cukru 2 jajka 2 dag masła Sposób wykonania: Renklody przekroić na pół i usunąć pestki. Następnie migdały zmiksować po czym dodać do nich stopione masło oraz cukier. Całość ubijać trzepaczką dodając po jednym jajku. Renklody ułożyć w formie do tart wysmarowanej masłem, przecięciem…
Ciastka
Ciasteczka z renklodami
by Henryk Petrykowski • • 0 Comments
Składniki: 40 dag renklod 10 dag migdałów 10 dag masła 10 dag cukru 2 jajka 2 dag masła Sposób wykonania: Renklody przekroić na pół i usunąć pestki. Następnie migdały zmiksować po czym dodać do nich stopione masło oraz cukier. Całość ubijać trzepaczką dodając po jednym jajku. Renklody ułożyć w foremkach wysmarowanych masłem przecięciem do góry…