Składniki: 25 dag jarmużu 2 jabłka 4 ząbki czosnku sól 1/3 szklanki majonezu 1/3 szklanki śmietanki posiekana natka pietruszki cukier sok z cytryny pomidor Sposób wykonania: Jarmuż posiekać, jabłka pokroić w kostkę a czosnek posiekać, razem wymieszać. Następnie majonez wymieszać ze śmietaną i posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.…
Tag: przepisy na surówkę
Listy
Sałatka z porami, groszkiem i jabłkiem
by Konrad Goliński • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka zielonego groszku 2 pory 1 jabłko kilka łyżek majonezu sól cukier sok z cytryny lub kwasek cytrynowy 2 jaja (ugotowane na twardo) Sposób wykonania: Groszek odcedzić z zalewy, pory pokroić w krążki a jabłko pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać majonez i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.…
Listy
Sałatka z zielonego groszku z pomarańczą
by Łucja Czuba • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka zielonego groszku 2 pomarańcze 1 mały ogórek (świeży) 1 jabłko 2 ma¬rynowane papryki 10 dag sera żółtego kilka łuskanych orzechów włoskich kilka łyżek majonezu posiekana natka pietruszki Sposób wykonania: Groszek odcedzić z zalewy. Obrane pomarańcze podzielić na cząstki, ogórek pokroić na plasterki, jabłko i ser w kostkę a paprykę w paski. Wszystkie…
Listy
Sałatka z zielonego groszku w pomidorach
by Karol Suchecki • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka zielonego groszku 8 niedużych, kształtnych pomidorów 1 /2 szklanki majonezu 1/4 szklanki śmietany sól pieprz curry Sposób wykonania: Groszek odcedzić z zalewy, pomidory pokroić na cząstki. Następnie śmietanę wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz curry i polać sosem sałatkę.
Listy
Sałatka z zielonego groszku z cykorią
by Kinga Wilk • • 0 Comments
Składniki: 20 dag zielonego groszku (mrożonego lub konserwowego) sól cukier 2 cykorie 1-2 jabłka 3-4 łyżki oleju sok z cytryny Sposób wykonania: Groszek odcedzić z zalewy/ Cykorie pokroić w paseczki a jabłka w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić całość olejem i sokiem z cytryny oraz doprawić do smaku solą oraz cukrem.