Składniki: 20 dag czarnej rzodkwi 2 jabłka marchew 4 łyżki śmietany 12-proc pęczek szczypiorku sok z połowy cytryny cukier sól Sposób wykonania: Rzodkiew, jabłka i marchew zetrzeć na tarce. Następnie śmietanę doprawić do smaku sokiem z cytryny, posiekanym szczypiorkiem solą oraz cukrem. Sosem polać sałatkę.
Tag: przepis na surówkę
Listy
Sałatka z sałaty i rzodkiewek
by Alicja Bęben • • 0 Comments
Składniki: nieduża główka sałaty lodowej pęczek rzodkiewek 5-6 łodyg selera naciowego łyżka posiekanego szczypiorku ćwierć szklanki sosu winegret Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Rzodkiewki na plasterki a selera zetrzeć na tarce. Dodać jeszcze posiekany szczypiorek i całość dokładnie wymieszać. Polać sosem winegret.
Listy
Sałatka z kapusty i rzepy
by Ewa Koralewska • • 0 Comments
Listy
Sałatka z pomarańczami i miodem
by Julia Mrozik • • 0 Comments
Składniki: 4 pomarańcze 4 łyżki miodu 20 dag wiórków kokosowych mała główka sałaty lodowej Sposób wykonania: Obrane pomarańcze podzielić na cząstki i polać miodem. Posypać wiórkami kokosowymi i wrzucić do miski z sałatą porwana na kawałki.
Listy
Sałatka z kapustą, cebulą i pomarańczą
by Olgierd Sobierajski • • 0 Comments
Składniki: 50 dag kapusty włoskiej 2 pomarańcze mała cebula sos: 3 łyżki oleju 2 łyżki octu winnego sok i otarta skórka z pomarańczy sól cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obraną pomarańcze podzielić na cząstki a cebulę posiekać. Następnie składniki podane na sos dokładnie wymieszać i polać sałatkę.