Składniki: 1 makrela 100 g twarogu 2 łyżki śmietany sok z cytryny sól pieprz cukier Sposób wykonania: Z makreli usunąć ości oraz skórkę po czym mięso rozgnieść widelcem. Następnie dodać do niej rozgnieciony twaróg oraz śmietankę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Tag: przepis na makrelę
Listy
Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem
by Ryszard Dąbrowski • • 0 Comments
Składniki: 1 makrela 1 ogórek konserwowy 2 łyżki śmietany sok z cytryny sól pieprz cukier Sposób wykonania: Z makreli usunąć ości oraz skórkę po czym mięso rozgnieść widelcem. Dodać do niego drobno pokrojonego ogórka oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Listy
Pasta z makreli
by Otylia Borówka • • 0 Comments
Składniki: 2 wędzone makrele/ około ½ kg/ 2-3 średnie cebule 3 łyżki koncentratu pomidorowego ½ szklanki oliwy z oliwek zioła/ natka pietruszki, szczypiorek, bazylia, rzeżucha/ sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Wędzoną makrelę obrać i usunąć ości. Cebulę obrać, podzielić na połówki i razem z makrelą przepuścić przez maszynkę. Dodać koncentrat pomidorowy, oliwę z oliwek…
Makrela
Pasta z wędzonej makreli z jakiem i ogórkiem
by Malwina Winiarz • • 0 Comments
Składniki: 1 wędzona makrela 2 jajka ugotowane na twardo 2 kiszone ogórki 4 łyżki majonezu ½ cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Z makreli usunąć ości oraz skórę a mięso rozdrobnić widelcem. Następnie obrane jajka i ogórki pokroić w drobną kostkę i dodać do ryby. Polać całość majonezem, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem…