Składniki: 4 ugotowane w mundurkach ziemniaki słoiczek buraczków konserwowych 3 łyżeczki oliwy z oliwek 1 jogurt naturalny pęczek natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ugotowane ziemniaki pokroić w plastry. Buraki pokroić w plasterki. Jogurt wymieszać z oliwą z oliwek, natką pietruszki, przyprawić solą i pieprzem. Ziemniaki i buraczki wymieszać z sosem jogurtowym. Posypać…
Tag: prosta
Sałatki
Sałatka z kiszoną kapustą
by Monika Religa • • 0 Comments
Składniki: 4 ugotowane w mundurkach ziemniaki 15 dkg kiszonej kapusty 2 jabłka 2 ogórki konserwowe 1 cebula 1 jogurt naturalny 2 łyżeczki ziół sałatkowych 2 łyżeczki pestek słonecznika sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ugotowane ziemniaki pokroić w plastry. Kiszoną kapustę posiekać drobno. Jabłka umyć obrać, podzielić w ósemki. Ogórki pokroić w kosteczkę. Ziemniaki wymieszać…
Sałatki
Sałatka ziemniaczana z szynką drobiową
by Kinga Smykowska • • 0 Comments
Składniki: 4 ugotowane ziemniaki 1 zielony ogórek 5 liści zielonej sałaty 4 plastry drobiowej polędwicy 3 łyżki rosołu warzywnego 2 łyżeczki sosu sojowego 2 łyżeczki przyprawy ziołowej do sałatek pieprz kajeński, sól do smaku szczypta cukru 2 łyżeczki octu ziołowego Sposób przyrządzenia: Ziemniaki umyć, ugotować, odcedzić, pokroić w plastry. Ogórek umyć, obrać i pokroić w…
Sałatki
Sałatka ziemniaczana ze szczypiorkiem i koperkiem
by Aneta Zawieja • • 0 Comments
Składniki: 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 średnie cebule pęczek szczypiorku pęczek zielonego koperku 1/2 szklanki bulionu drobiowego 2 łyżki oliwy z oliwek 5 łyżek octu pieprz i sól do smaku Sposób przyrządzenia: Ugotowane, ostudzone ziemniaki obrać, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w pół plasterki i zagotować z octem/ 3 łyżki/, bulionem i pieprzem.…
Sałatki z tuńczykiem
Jugosłowiańska sałatka z tuńczykiem
by A. • • 0 Comments
Skład: 8 połówek marynowanych gruszek mała puszka tuńczyka w oliwie 3/4 szklanki ryżu na sypko Natka sok cytrynowego sól, pieprz Sposób wykonania: Gruszki pokroić w kostkę, tuńczyka rozdzielić drobno widelcem, połączyć z ryżem i gruszkami, doprawić oliwa z tuńczyka, sokiem cytr., sola, pieprzem i zalewa z marynaty gruszek do smaku. Posypać natką.