Składniki: 1 szklanka wódki 1 szklanka kremu bananowego 1 szklanka curacao 1 szklanka likieru kokosowego kostki lodu kilka plasterków pomarańczy listki mięty do dekoracji Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki koktajlu wymieszać w dużej szklanicy z kostkami lodu, dokładnie zamieszać i przelać do koktajlowych kieliszków. Ozdobić plasterkiem pomarańczy i listkiem mięty. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez…
Tag: pragnienie
Listy
Pomarańczowy drink na upały
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: ½ litra wódki 1 szklanka likieru pomarańczowego 1 szklanka soku z cytryny kostki lodu kilka plasterków cytryny Sposób przyrządzenia: W dużej szklanicy wymieszać wszystkie składniki drinka razem z kostkami lodu. Przelać do koktajlowych kieliszków. Brzegi przybrać plasterkami cytryny. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
Listy
Orzeźwiający koktajl miętowy
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: ¼ litra zielonego likieru miętowego ¼ litra wódki ¼ litra wytrawnego wermutu kostki lodu kilka listków mięty Sposób przyrządzenia: W szklanej misie wymieszać wszystkie składniki koktajlu. Przelać do kieliszków, schłodzić, przed podaniem udekorować listkami mięty. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
Listy
Musujący koktajl z sokiem pomarańczowym
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: ½ litra świeżego soku pomarańczowego wino musujące / dobrze schłodzone/ kilka plasterków pomarańczy do dekoracji Sposób przyrządzenia: Pomarańcze umyć, przeciąć na połówki i wycisnąć sok około pół litra. Przelać do ¾ wysokości kieliszków, resztę uzupełnić winem musującym. Brzegi przybrać plasterkami pomarańczy. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
Listy
Koktajl z ginem
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 50 ml ginu 15 ml syropu z owoców granatu 15 ml soku z cytryny 25 ml calwadosu kostki lodu kilka kandyzowanych zielonych wisienek Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki wymieszać w shakerze, dodać kostki lodu i ponownie wymieszać. Koktajl przelać do schłodzonego kieliszka koktajlowego, udekorować kandyzowaną zieloną wisienką. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna