Składniki: 1 szkl. płatków owsianych 1 szkl. płatków migdałowych łyżka masła łyżka cukru Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle zarumienić płatki migdałowe oraz owsiane. Następnie dodać do nich cukier i cały czas mieszając trzymać na ogniu aż się przyrumienią. Idealna aby posypać deser, lub jako spód do pucharków pod owoce.
Tag: posypka
Listy
Owsiana posypka do deserów
by Bartek Stochmal • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. płatków owsianych łyżka masła łyżka cukru pudru Sposób wykonania: Na rozgrzane masło wsypać płatki oraz cukier puder. Trzymać na małym ogniu aż płatki zbrązowieją i staną się kruche, wówczas zdjąć je z ognia i zmiażdżyć. Idealne nadają się do posypania różnych deserów.
Ciastka
Muffinki z kolorową posypką
by Ilona • • 0 Comments
Składniki: 2 jajka 100 g cukru cukier waniliowy 250 g mąki 2 łyżeczki kakao Łyżeczka proszku do pieczenia ½ skzl. mleka ¾ szkl. gęstej kwaśnej śmietany 3 łyżki oleju garść rodzynków kawałek tabliczki czekolady masło gotowa polewa czekoladowa posypka do ciast Sposób wykonania: Jajka zmiksować z dodatkiem mąki, kakao, cukru, cukru waniliowego oraz proszku do…
Ciastka
Francuskie ciastka z czekoladą
by Bożena • • 0 Comments
Składniki: 30 dag mrożonego ciasta francuskiego 10 dag czekolady czekoladowa posypka Sposób wykonania;Ciasto francuskie rozmrozić po czym go rozwałkować i wyciąć z niego podłużne ciasteczka.Następnie ułożyć je na blasze schłodzonej wodą i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 10-15 minut.Połowę upieczonych ciasteczek posmarować roztopioną czekoladą i przykryć resztą ciasteczek.Delikatnie je docisnąć, polać czekoladą…