Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pory

Pory jako dodatek obiadowy

Składniki: 1 kg porów/ białe części/ ½ szklanki bułki tartej ½ kostki masła sól, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Pory starannie oczyścić, umyć, włożyć do wrzątku, osolić, dodać cukier i nie za długo gotować. Odcedzić, ułożyć na półmisku, układając cebulkami w jedną stronę. Polać stopionym masłem i posypać zrumienioną tartą bułką.

Surówka z ogórków i porów

Składniki: 1 ogórek 3 pory 2 łyżki octu z białego wina 3 łyżki oleju sól pieprz cukier Sposób wykonania: Pory  pokroić w krążki , które sparzyć wrzątkiem. Następnie obrane ogórki pokroić w plasterki dodać do porów. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie ocet wymieszać z sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą, pieprzem raz cukrem…

Surówka z porów i gruszek

Składniki: 3 pory 1 gruszka 2 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Pory pokroić w krążki, które sparzyć wrzątkiem aby zmiękły. Obraną gruszkę pokroić w kostkę i dodać do porów. Następnie śmietanę wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny i polać sałatkę.…

Surówka z porów i jabłek

Składniki: 3 pory 1 jabłko 2 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Pory pokroić w krążki, które sparzyć wrzątkiem aby zmiękły. Obrane jabłko pokroić w kostkę i dodać do porów. Następnie śmietanę wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny i polać sałatkę.…