Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pomarańcze

Surówka z papryki, pomarńczy w miodzie

Składniki: 3 strąki papryki (zielonej, czerwonej, żółtej) 2 nieduże pomarańcze cytryna 2 łyżki keczupu łyżeczka płynnego miodu łyżka oliwy szczypta imbiru Sposób wykonania: Papryki pokroić w paseczki. Następnie obrane pomarańcze podzielić na cząstki. Następnie sok z cytryny wmieszać z ketchupem, miodem oraz oliwą. Doprawić do smaku imbirem i polać sosem sałatkę.

Napój pełen owoców

Składniki po ćwierć szklanki soku z gruszek, moreli, kiwi, pomarańczy, plasterki kiwi mała gruszka konserwowa plasterek nie obranej pomarańczy kostki lodu Sposób wykonania: Soki owocowe wymieszać ze sobą po czym przelać do szklanki i wrzucić kostki lodu. Dodać jeszcze kawałek gruszki a szklankę udekorować plasterkiem kiwi i pomarańczy.

Vegas

Składniki 30 ml wódki 40 ml soku ze świeżych pomarańczy lód plasterek pomarańczy Sposób wykonania: Wódkę wymieszać z sokiem z pomarańczy. Przelać do szklanki i wrzucić jeszcze kostki lodu. Udekorować plasterkiem pomarańczy.

Sałatka z pekińskiej, moreli i pomarańczy

Składniki: 40 dag kapusty pekińskiej 2 pomarańcze 4 morele suszone 100 ml soku pomarańczowego 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki majonezu sok z cytryny pieprz Sposób wykonania; Kapustę poszatkować, obrane pomarańcze podzielić na cząstki a morele pokroić na mniejsze kawałki. Następnie majonez wymieszać z musztardą, sokiem z pomarańczy i cytryny. Doprawić jeszcze do smaku pieprzem i…

Sałatka z papryki i pomarańczy

Składniki: 3 strąki papryki (zielonej, czerwonej, żółtej) 2 nieduże pomarańcze cytryna 2 łyżki keczupu łyżeczka płynnego miodu łyżka oliwy szczypta imbiru Sposób wykonania: Papryki pokroić w paseczki, obrane pomarańcze podzielić na cząstki. Następnie z cytryny wycisnąć sok i wymieszać go z miodem, oliwą, ketchupem i imbirem. Powstałym sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.