Składniki:
- 1 pomarańcza
- 1 serek homogenizowany
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki śmietanki
Składniki: 2 pomarańcze 1/2-3/4 szklanki cukru pudru 2 kieliszki białego wina 2 jabłka Sposób wykonania: Obrane pomarańcze podzielić na cząstki a jabłka w kostkę. Posypać całość cukrem pudrem i skropić winem.
Składniki: 1 grejpfrut 1 pomarańcza 1 duże winne jabłko cukier puder smażona skórka pomarań¬czowa 2 łyżki posiekanych orzechów 2 szklanki białego wina Sposób wykonania: Obrane grejpfruta i pomarańcze podzielić na cząstki a jabłko pokroić w kostkę. Dodać posiekane orzechy i skórką pomarańczową. Oprószyć cukrem pudrem i polać winem.
Składniki: 2-3 główki sałaty 2 jaja (ugotowane na twardo) 1 pomarańcza 2-3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól cukier puder sok z cytryny 5 dag sera edamskiego lub goudy Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki, jajka pokroić w kostkę a obrane pomarańcze na cząstki. Następnie majonez wymieszać z musztardą i doprawić do smaku solą,…
Składniki: 1 /4 kg kapusty 1 duża pomarańcza 1 łyżka rodzynków 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich 3-4 łyżki majonezu posiekana natka pietruszki Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obraną pomarańczę podzielić na cząstki. Dodać jeszcze rodzynki i posiekane orzechy. Całość wymieszać i polać majonezem. Udekorować natką pietruszki