Składniki: – 1 kg bobu, – 2 duże cebule, – 25 dkg chudego boczku – 2-3 ząbki czosnku, – 30 dkg pieczarek, – sól, – pieprz, – majeranek, – koncentrat pomidorowy Sposób przygotowania: Bób w połowie ugotwać w osolonej wodzie, jak zmieknie to zlać wode, na patelni podsmazyc cebule pokrojoną, pieczarki i boczek. Do tego dodac…
Tag: półmięsne
Półmięsne
Pierogi z mięsem kaczki*
by marek • • 0 Comments
*Cykl – przepisy mistrzów Składniki: (1 porcja) Borowik mrożony – 50 g Pierożek z m. Kaczki – 80 g Sos z grzybów leśnych – 20 g Seler oczyszcz. – 10 g Marchew oczyszcz. – 18 g Ogórki zielone – 25 g Masło – 10 g Sposób przyrządzenia: Przygotować z kaczych piersi farsz. Ciasto pierogowe wałkować…
Półmięsne
Kalarepa nadziewana
by marek • • 0 Comments
Obrać młodą kalarepę, opłukać, zerżnąć wierzch i wydrążyć główki okrągło dla wypełnienia farszem. Usiekać drobno wybraną miazgę, podsmażyć z masłem do miękkości, dodać drobno usiekanej pieczeni wołowego szpiku, tartej bułki, soli, dwa jaja, śmietany i zmieszać wszystko razem. Napełnić główki, nakryć każdą ściętym z niej wierzchem, włożyć w rondel, zalać bulionem lub wodą, włożyć masła,…
-300x200.jpg)
.jpg)

