Składniki: 5 średniej wielkości płoci lub karasi Marynata: 2 łyżki oliwy sok z jednej cytryny 1 łyżeczka otartej z cytryny skórki 2 zgniecione w prace ząbki czosnku sól, pieprz, ulubione zioła do smaku Sposób przyrządzenia: Ryby sprawić, dokładnie umyć, osuszyć. Ostrym nożem ponacinać boki ryb. Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nią tuszki ryby na zewnątrz i…
Tag: płotki
Zupy
Mleczna ucha
by Weronika • • 0 Comments
Składniki: 1 kg płotek 4 szkl. mleka masło sól Sposób wykonania: Mleko doprowadzić do zagotowania. W między czasie wypatroszyć płotki, odciąć ogony oraz łby i dokładnie oczyszczać, wówczas wrzucić je do gotującego się mleka. Doprawić do smaku solą i ugotować. Przed podaniem do każdego talerza włożyć po kawałku masła. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański…