Składniki: ser biały puszka groszku puszka kukurydzy ulubione kiełki jajko na twardo rzodkiewka majonez keczup Sposób wykonania: Ser rozgnieć , kukurydze i groszek odcedzić z zalewy a jajko rozetrzeć widelcem. Dodać jeszcze kiełki oraz rzodkiewkę zetrzeć na tarce. Dodać jeszcze majonez oraz ketchup aby składniki się połączyły i całość dokładnie wymieszać.
Tag: pasta
Listy
Pasta fasolowo-grzybowa
by Weronika Tomala • • 0 Comments
Składniki: puszka czerwonej fasoli garść marynowanych pieczarek ½ czerwonej papryki natka pietruszki sól pieprz ocet Sposób wykonania: Pieczarki i paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do nich fasolę oraz natkę pietruszki i całość dokładnie zmiksować na gładką pastę. Doprawić do smaku octem, solą oraz pieprzem.
Listy
Pasta kokosowa
by Weronika • • 0 Comments
Składniki: 1 świeża czerwona papryczka chilli 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki pasty krewetkowej 1/2 świeżego orzecha kokosowego 1/2 łyżeczki soli Sposób wykonania: Czosnek i papryczkę posiekać i razem z solą i pastą krewetkową utrzeć w moździerzu . W trakcie dodawać obranego orzecha drobno pokrojonego.
Listy
Ruloniki z szynki z chrzanowym nadzieniem
by Iza Kopeć • • 0 Comments
Składniki: 12 kwadratów plastrów szynki 200 g śmietankowego serka 2 łyżki starego chrzanu gałązki koperku 1 łyżeczka soku z cytryny sól cukier Sposób wykonania: Serek wymieszać z chrzanem po czym doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz cukrem. Pasta posmarować plastry szynki, które zawinąć w ruloniki. Udekorować koperkiem.
Listy
Jajka faszerowane tuńczykiem
by Olga Jarosz • • 0 Comments
Składniki: 6 jajek 1 puszka tuńczyka 1 ogórek konserwowy 1 łyżka majonezu ½ łyżeczki szczypiorku sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Następnie wyjęte żółtka utrzeć razem z majonezem i tuńczykiem. Doprawić do smaku sola ora pieprzem i wypełnić pastą otwory po żółtkach. Posypać…