Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pasta

Pasta serowa z groszkiem, kukurydzą i rzodkiewką

Składniki:  ser biały  puszka  groszku  puszka kukurydzy  ulubione kiełki  jajko na twardo  rzodkiewka  majonez  keczup Sposób wykonania: Ser rozgnieć , kukurydze i groszek odcedzić z zalewy a jajko rozetrzeć widelcem. Dodać jeszcze kiełki oraz rzodkiewkę zetrzeć na tarce. Dodać jeszcze  majonez oraz ketchup aby składniki się połączyły i całość dokładnie wymieszać.

Pasta fasolowo-grzybowa

Składniki: puszka czerwonej fasoli garść marynowanych pieczarek ½ czerwonej papryki natka pietruszki sól pieprz ocet Sposób wykonania: Pieczarki i paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do nich  fasolę oraz natkę pietruszki i całość dokładnie zmiksować na gładką pastę. Doprawić do smaku octem, solą oraz pieprzem.

Pasta kokosowa

Składniki: 1 świeża czerwona papryczka chilli 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki pasty krewetkowej 1/2 świeżego orzecha kokosowego 1/2 łyżeczki soli Sposób wykonania: Czosnek i papryczkę posiekać i razem z solą i pastą krewetkową utrzeć w moździerzu  . W trakcie dodawać obranego orzecha drobno pokrojonego.

Ruloniki z szynki z chrzanowym nadzieniem

Składniki: 12 kwadratów plastrów szynki 200 g śmietankowego serka 2 łyżki starego chrzanu gałązki koperku 1 łyżeczka soku z cytryny sól cukier Sposób wykonania: Serek wymieszać z chrzanem po czym doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz cukrem. Pasta posmarować plastry szynki, które zawinąć w ruloniki. Udekorować koperkiem.

Jajka faszerowane tuńczykiem

Składniki: 6 jajek 1 puszka tuńczyka 1 ogórek konserwowy 1 łyżka majonezu ½ łyżeczki szczypiorku sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać, przekroić  na pół i wyjąć żółtka. Następnie wyjęte żółtka utrzeć razem z majonezem i tuńczykiem. Doprawić do smaku sola ora pieprzem i wypełnić pastą otwory po żółtkach. Posypać…