Składniki: 6 jaj pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować w osolonej wodzie wtedy nie popękają. Następnie je obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do nich majonez oraz posiekany szczypiorek. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: pasta jajeczna
Listy
Pasta jajeczna Ewy
by Ewa Pikuła • • 0 Comments
Składniki: jajka gotowane majonez sól pieprz Sposób wykonania: Ugotowane i obrane jajka posiekać po czym dodać majonez i dokładnie wymieszać, Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Pasta jajeczna Mariusza
by Mariusz Nowak • • 0 Comments
Jajka
Pasta z jajek Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: • jajka 5 sztuk • cebula 1/2 sztuki • majonez 7 łyżek • sól • pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka należy ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie i ostudzić. Cebule należy obrać, a następnie zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej, podobnie jajko. Do cebuli i jajek należy dodać majonez i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku…
Jajka
Pasta jajeczna
by Oleczka 85 • • 0 Comments
Składniki: 3-4 jaja 1 cebula 1,5 łyż. margaryny lub masła (miękkie) sól, pieprz majonez musztarda Sposób przyrządzenia: Rozetrzeć żółtka z masłem. Dodać pieprz i sól. Drobno pokroić białko z cebulką. Wymieszać, dodać majonez i musztardę. Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata