Składniki: 1 szklanka miodu 1 szklanka maku 1/2 szklanki cukru ½ szkl posiekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka oleju Sposób wykonania: Do rondelka wlać miód i go rozpuścić na małym ogniu. Wówczas dodać do niego mak oraz cukier. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu aż całość się zarumieni. Pod koniec smażenia wrzucić jeszcze posiekane orzechy.…
Tag: orzechy włoskie
Listy
Sałatka z selera na zimowe wieczory
by Kasia Jarząb • • 0 Comments
Składniki: seler korzeniowy 2 jabłka 4 łyżki majonezu 5 dag orzechów włoskich liście sałaty sok z cytryny sól cukier Sposób wykonania; Obrany seler zetrzeć na tarce. Jabłko pokroić w kostkę lub również zetrzeć na tarce. Dodać majonez oraz orzechy. Wszytskie skałdniki dokałdnie ze sobą wymieszać. Doprawić do smku solą,sokiem z cytryny oraz cukrem. Sałatkę przełożyć…
Listy
Sałatka z selera i pomarańczy
by Dagmara Chowaniec • • 0 Comments
Składniki: seler pomarańcza ½ szkl posiekanych orzechów włoskich 7 łyżek śmietany 2 łyżki majonezu sól Sposób wykonania: Obranego selera zetrzeć na tarce a pomarańcze podzielić na cząstki. Dodać jeszcze posiekane orzechy. Następnie śmietanę wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku solą i polać sałatkę. Całość wymieszać.
Listy
Sałatka z kiszonej kapusty na świąteczny stół
by Marzena Cichoń • • 0 Comments
Składniki: 25 dag kiszonej kapusty jabłko pomarańcza łyżeczka posiekanych orzechów włoskich cebula sok z ½ cytryny 3 łyżki oleju ½ łyżeczki estragonu Sposób wykonania: Kiszoną kapustę poszatkować jeszcze aby nie miała zbyt długa. Następnie obrane jabłko zetrzeć na tarce a pomarańcze podzielić na cząstki. Dodać jeszcze posiekane orzechy i cebulę pokrojoną w krążki. Wszystkie składniki…