Składniki: marynowane grzybki posiekany koperek korniszony 1 puszka konserwowej kukurydzy sól 1/2 szklanki majonezu 1 łyżka musztardy cukier Sposób wykonania: Grzyby i kukurydzę odsączyć z zalewy a korniszony pokroić w kostkę. Dodać majonez oraz musztardę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem. Na koniec posypać posiekanym koperkiem.
Tag: ogórki
Listy
Sałatka z kardów z jajami
by Maria Hoffmann • • 0 Comments
Składniki: 50 dag kardów 1 łyżka octu sól cukier 2 jaja (ugotowane na twardo) 2 ogórki konserwowe 1/3 szklanki majonezu posiekana natka pietruszki Sposób wykonania: Kardy obrać i zetrzeć na tarce i skropić octem. Jajka pokroić na cząstki a ogórki w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku solą oraz cukrem. Polać całość…
Listy
Sałatka z kalafiora z zielonym groszkiem i jajami
by Alicja Tokarz • • 0 Comments
Składniki: 1 kalafior ocet sól cukier 1 puszka zielonego groszku 2 jaja (ugotowane na twardo) 2 łyżki majonezu 1/2 szklanki śmietany posiekany koperek marynowana czerwona papryka pomidor Sposób wykonania: Kalafiora podzielić na różyczki i obgotować w osolonej wodzie. Groszek odcedzić z zalewy, paprykę w paseczki a jajka na cząstki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Majonez…
Listy
Surówka z buraków z jabłkiem i ogórkiem
by Adam Małkowski • • 0 Comments
Składniki: 3-4 średniej wielkości buraki (ok. 30 dag) 1 jabłko 1 ogórek kwaszony 1 cebula 2 łyżki posiekanej zieleniny (natka pietruszki, szczypiorek) 2 łyżki oleju sól cukier pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Buraki upiec w piekarniku po czym je obrać i zetrzeć na tarce. Jabłko pokroić w kostkę, ogórek w plasterki a cebulę posiekać.…
Listy
Surówka z sałaty, kalafiora i ogórka
by Jan Paprocki • • 0 Comments
Składniki: główka sałaty 1 kalafior 3 ogórki pęczek rzodkiewek 15 dag żółtego sera sól sos winegret Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki, ogórki i rzodkiewkę pokroić w plasterki, ser w kostkę a kalafiora podzielić na różyczki i ugotować osolonej wodzie. Całość dokładnie wymieszać. Skropić sosem winegret i doprawić do smaku solą.