Składniki
- mały ogórek
- łyżeczka posiekanego koperku
- kilka kropel soku z cytryny
- jogurt naturalny
Składniki: 4 pomidory 2 łyżki usiekanego szczypiorku sól pieprz szklanki śmietany Sposób wykonania: Pomidory pokroić w ćwiartki. Oprószyć je solą oraz pieprzem i polać śmietaną. Na koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.
Składniki: 1 kg ogórków 15 dag śmietany 5 dag twarożku homogenizowanego cukier sól koperek Sposób wykonania: Ogórki pokroić na plasterki. Śmietanę wymieszać z twarożkiem i doprawić do smaku solą oraz cukrem. Polać ogórki i posypać posiekanym koperkiem.
Składniki: 3 średniej wielkości ogórki sól pieprz koperek Sposób wykonania: Ogórki obrać i pokroić w plasterki. Całość oprószyć solą oraz pieprzem. Posypać posiekanym koperkiem.
Składniki: 20 dag białej kapusty duża marchew 1 pietruszka 1,3 selera 2 ogórki kwaszone sok z cytryny 1 łyżeczka musztardy 3-4 łyżki oleju sól cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, marchew, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce a ogórka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie musztardę wymieszać z olejem i sokiem z cytryny.…