Składniki: 1 gruszka 1 cytryna kostki lodu ½ l wody cukier Sposób wykonania: Obraną gruzkę i sok z cytryny doakłdnie ze soba wymieszać. Następnie dorpawić do smku cukrem i przelac do szkalnek. Wrzucić kostki lodu i uzupełnić wodą.
Tag: napoje
Listy
Sok z agrestu
by Natalia Klich • • 0 Comments
Składniki: ½ kg agrestu cukier woda mineralna Sposób wykonania: Agrest zmiksować razem z cukrem. Gdy skałdniki się połączą uzupełnić wodą.
Listy
Sok z czarnego bzu
by Katarzyna Olech • • 0 Comments
Składniki: 1 kg owoców bzu 300 g cukru Sposób wykonania: Owoce bzu razem z cukrem dokałdnie zmiksować. Następnie pastryzowac około 30 minut.
Listy
Sok czosnkowo-cytrynowy
by Kinga Wilk • • 0 Comments
Składniki: 1 główka czosnku 3 cytryny 1 l przegotowanej wody Sposób wykonania: Czosnek razem z sokiem z cytryny dokładnie zmiksować. Gdy składniki się połączą dodać wodę. Dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 24 godziny. Po tym czasie przecedzić.
Listy
Napój z jarzębiny i jabłka
by Natalia • • 0 Comments
Składniki: 20 dag czerwonej jarzębiny 200 g jabłka 1 cytryna 80 g cukru woda mineralna Sposób wykonania: Jarzębinę, obrane jabłka, sok z cytryny oraz cukier zmiksować razem ze sobą. Przelać do szklanki i uzupełnić woda mineralną.