Składniki: 60 dag warzyw mieszanych (marchew, seler, cebula) 20 dag żurawiny sól Sposób wykonania: Żurawinę zalać ½ szkl wody i rozgotować po czym przetrzeć przez sito. Następnie obrać warzywa i wycisnąć z nich sok w sokowirówce po czym wymieszać z sokiem żurawinowym. Doprawić d smaku solą.
Tag: napoje
Listy
Napój warzywny z porzeczkami
by Olga Abramowicz • • 0 Comments
Składniki: 60 dag warzyw mieszanych (marchew, seler, cebula) 20 dag porzeczek sól Sposób wykonania: Porzeczki zalać ½ szkl wody i rozgotować po czym przetrzeć przez sito. Następnie obrać warzywa i wycisnąć z nich sok w sokowirówce po czym wymieszać z sokiem porzeczkowym. Doprawić d smaku solą.
Listy
Napój z jogurtu i kwasu burakowego
by Karolina Kuligowska • • 0 Comments
Składniki: 2 szklanki kwasu burakowego 1 szklanka jogurtu 1 szklanka serwatki 4 łyżki posiekanej natki pietruszki sól Sposób wykonania: Do kwasu burakowego dodać jogurt, serwatkę oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku solą.
Listy
Napój ogórkowy na kwasie burakowym
by Patrycja Wojnowska • • 0 Comments
Składniki: 2 szklanki kwasu burakowego 50 dag świeżych ogórków 2 łyżki umytego, drobno posiekanego koperku sól 2 ząbki czosnku Sposób wykonania: Obrane ogórki zetrzeć na tarce po czym dodać do nich kwas burakowy, posikany koperek oraz czosnek. Całość dokładnie zmiksować i doprawić do smaku solą.
Listy
Napój z maślanki z natką pietruszki
by Julia Mizera • • 0 Comments
Składniki: 2 szklanki kwasu burakowego 2 szklanki maślanki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól Sposób wykonania: Kwas burakowy i maślankę zmiksować. Następnie dodać posiekaną zieleninę i doprawić do smaku solą.