Składniki:
- 4 łyżeczki cukru pudru
- 1 cytryna bez skórki
- 500 ml wody niegazowanej
- 1 pęczek mięty
Składniki: 4 łyżeczki cukru pudru 1 cytryna bez skórki 500 ml wody niegazowanej 1 pęczek koperku z łodyżkami Sposób wykonania: Koperek posiekać, dodać sok z cytryny i zalać całość wodą. Dokładnie zmiksować i doprawić do smaku cukrem.
Składniki: 1 rozgnieciona gruszka 45 ml soku cytrynowego 45 ml mleka 1 łyżeczka drobno posiekanych płatków migdałowych Sposób wykonania: Do mleka wlać sok z cytryny oraz dodać gruszkę Całość dokładnie zmiksować. Następnie wsypać posiekane migdały i wymieszać. Przelać do wysokich szklanek.
Składniki kilka brzoskwiń z puszki 30 ml soku pomarańczowego 100 ml jogurtu naturalnego 2 łyżeczki wiórków kokosowych Sposób wykonania: Kawałki brzoskwiń, sok pomarańczowy i jogurt zmiksować ze sobą. Przelać do szklanki i posypać wiórkami kokosowymi.
Składniki: pół litra kefiru pół litra soku wielowarzywnego z kartonu kilka listków natki pietruszki łyżka drobno posiekanego kopru sól pieprz Sposób wykonania: Kefir, sok, posiekaną natkę pietruszki i koper zmiksować ze sobą. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.