Składniki:
- 5 łyżek przecieru z pigwy
- 2 łyżki cukru pudru
- 600 ml maślanki
- 1 szczypta ziela angielskiego
Sposób wykonania:
- Maślankę zmiksować z przecierem pigwy.
Doprawić do smaku cukrem pudrem i szczypta ziela angielskiego.
Składniki:
Sposób wykonania:
Składniki: 750 g malin 2 banany 500 g jogurtu naturalnego 4 łyżki miodu kruszony lód Sposób wykonani: Maliny oraz obrane banany zmiksować razem z jogurtem oraz miodem. Przelać do szklanki i wrzucić pokruszony lód.
Składniki: 1 kg melona 160 g truskawek 4 gałązki mięty 500 g jogurtu naturalnego 4 łyżki miodu kostki lodu Sposób wykonania; Miąższ melona i truskawki zmiksować razem z jogurtem i miodem. Przelać do szklanki i wrzucić kostki lodu. Udekorować listkami mięty.
Składniki: 2 banany 250 ml mleka 4 łyżki lodów waniliowych posypka czekoladowa Sposób wykonania: Banany obrać i zmiksować razem z mlekiem. Przelać do szklanek i włożyć lody waniliowe. A koniec posypać posypką czekoladową.
Składniki: 30 ml syropu kokosowego 20 ml soku ananasowego 100 ml mleka kostki lodu Sposób wykonania: Do shakera wlać mleko, syrop kokosowy i sok ananasowy. Dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Wrzucić kostki lodu.