Składniki: ½ litra wódki 1 szklanka wiśniówki 1 szklanka likieru o smaku migdałowym kostki lodu kilka kandyzowanych wiśni do dekoracji kilka plasterków pomarańczy Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki drinka wymieszać w dużej szklanicy z kostkami lodu i zamieszać. Przelać do koktajlowych kieliszków i do każdego włożyć wisienkę. Brzegi kieliszków udekorować plasterkami pomarańczy. Przepis na konkurs Godin…
Tag: napój
Listy
Szampański koktajl na urlop
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: ½ litra wódki ½ litra wódki malinowej 1 butelka szampana do uzupełnienia kostki lodu kilka listków mięty kilka świeżych owoców malin do dekoracji Sposób przyrządzenia: Wódkę, wódkę malinową i kostki lodu wymieszać w dużej szklanicy. Napełnić do ¾ wysokich kieliszków i uzupełnić szampanem. Przed podaniem schłodzić, udekorować listkami mięty i świeżymi owocami malin. Przepis…
Listy
Kokosowo-bananowy koktajl
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 szklanka wódki 1 szklanka kremu bananowego 1 szklanka curacao 1 szklanka likieru kokosowego kostki lodu kilka plasterków pomarańczy listki mięty do dekoracji Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki koktajlu wymieszać w dużej szklanicy z kostkami lodu, dokładnie zamieszać i przelać do koktajlowych kieliszków. Ozdobić plasterkiem pomarańczy i listkiem mięty. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez…
Listy
Pomarańczowy drink na upały
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: ½ litra wódki 1 szklanka likieru pomarańczowego 1 szklanka soku z cytryny kostki lodu kilka plasterków cytryny Sposób przyrządzenia: W dużej szklanicy wymieszać wszystkie składniki drinka razem z kostkami lodu. Przelać do koktajlowych kieliszków. Brzegi przybrać plasterkami cytryny. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
Listy
Orzeźwiający koktajl miętowy
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: ¼ litra zielonego likieru miętowego ¼ litra wódki ¼ litra wytrawnego wermutu kostki lodu kilka listków mięty Sposób przyrządzenia: W szklanej misie wymieszać wszystkie składniki koktajlu. Przelać do kieliszków, schłodzić, przed podaniem udekorować listkami mięty. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna