Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na każdą okazję

Sałatka z arbuza i porzeczek

Składniki: arbuz 20 dag porzeczki 30 dag ciemnych drobnych winogron 3 renklody 1 kieliszek rumu listki świeżej mięty tub melisy do dekoracji Sposób wykonania; Z arbuza specjalną łyżeczką wydrążyć kuleczki. Winogrona pozostawić w całość lub przekroić na połówki, obrane jabłka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i skropić rumem. Na koniec posypać porzeczkami…

Sałatka z awokado i ananasa

Składniki: 1 owoc awokado 3 plastry ananasa 1 roszponka 1 marchewka kawałek ostrej papryczka kilka liści cykorii 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny sól szczypta imbiru cukier Sposób wykonania; Miąższ awokado pokroić w kostkę, ananasa pokroić na mniejsze kawałki, sałatę porwać na mniejsze kawałki, marchewkę zetrzeć na tarce. Natomiast cykorie i papryczkę posiekać.…