Składniki: arbuz 20 dag porzeczki 30 dag ciemnych drobnych winogron 3 renklody 1 kieliszek rumu listki świeżej mięty tub melisy do dekoracji Sposób wykonania; Z arbuza specjalną łyżeczką wydrążyć kuleczki. Winogrona pozostawić w całość lub przekroić na połówki, obrane jabłka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i skropić rumem. Na koniec posypać porzeczkami…
Tag: na każdą okazję
Listy
Sałatka z awokado i ananasa
by Weronika Machaj • • 0 Comments
Składniki: 1 owoc awokado 3 plastry ananasa 1 roszponka 1 marchewka kawałek ostrej papryczka kilka liści cykorii 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny sól szczypta imbiru cukier Sposób wykonania; Miąższ awokado pokroić w kostkę, ananasa pokroić na mniejsze kawałki, sałatę porwać na mniejsze kawałki, marchewkę zetrzeć na tarce. Natomiast cykorie i papryczkę posiekać.…
Listy
Sałatka z papryki, selera i jabłka
by Teresa Jagła • • 0 Comments
Składniki: 1 papryka czerwona 1 łyżka natka pietruszki ½ szkl majonezu 1 marchewka 1 mały seler 1 jabłko Sposób wykonania: Paprykę pokroić w paski, seler, marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i polać majonezem. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.
Listy
Sałatka warzywna z majonezem
by Dagmara Mądra • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżka posiekanej natki pietruszki ½ szkl majonezu marchewka seler jabłko Sposób wykonania: Obraną marchewkę, seler i jabłko zetrzeć na tarce. Całość wymieszać i polać majonezem. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.
Listy
Sałatka z fasolki z natką pietruszki
by Darek Koperski • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 cebula sól pieprz 4 łyżki majonezu 1 puszka fasolki konserwowej Sposób wykonania: Fasolkę odsączyć z zalewy, dodać posiekaną natkę pietruszki oraz cebulę. Polać majonezem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszać.