Składniki: 10 dag wcześniej ugotowanej soi 3 ugotowane na twardo jaja majonez sól pieprz ewentualnie wegetta Sposób wykonania: Do ugotowanej soi dodać jajka pokrojone w kostkę. Polać majonezem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: na każdą okazję
Listy
Sałata z czosnkiem i parmezanem
by Łucja Pasieka • • 0 Comments
Składniki: główka sałaty rzymskiej 3/4 ząbki czosnku oliwa z oliwek extra vergine parmezan Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki a czosnek posiekać. Skropić całość oliwą i posypać startym parmezanem.
Listy
Sałatka z pomidora z czosnkiem
by Paulina Stach • • 0 Comments
Składniki: sałata lodowa 4 pomidory cebula 6 ząbków czosnku 3 łyżki oliwek oliwa 2 łyżki soku z cytryny natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki, pomidory pokroić na cząstki, cebule i czosnek posiekać. Następnie oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem i skropić sałatkę. Posypać oliwkami i posiekaną natką…
Listy
Sałatka z twarogu i pomidorów
by Adam Fojcik • • 0 Comments
Listy
Sałatka makaronowa z oliwkami i serem feta
by Kinga Zduńczyk • • 0 Comments
Składniki: ½ kg makaronu muszelki 10 szt. oliwek 1 opak. sera feta 60 dag pomidorów ½ szkl majonezu cukier, pieprz do smaku 1 łyżeczka musztardy ½ łyżeczki majeranku Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie pomidory i ser feta pokroić w kostkę i dodać do odcedzonego makaronu. Następnie majonez wymieszać z…