Składniki: 1 szkl białego wytrawnego wina 2 łyżki musztardy sok z 1 cytryny skórka strata z 1 cytryny 2 łyżki płynnego miodu szczypta pieprzu szczypta soli Sposób wykonania: Wino wymieszać z musztardą, dodać sok i skórkę z cytryny oraz miód. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: musztarda
Listy
Marynata z cebuli i czosnku
by Weronika Jaszczuk • • 0 Comments
Składniki: 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka musztardy 2 łyżki oleju 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego Sposób wykonania: Posiekaną cebulę i czosnek posiekać po czym dodać sos sojowy, musztardę, olej oraz koncentrat pomidorowy. Całość dokładnie wymieszać.
Listy
Marynata do jagnięciny
by Agata Rachwał • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki musztardy Dijon 3 posiekane ząbki czosnku posiekana bazylia posiekany rozmaryn Sposób wykonania: Musztardę wymieszać z posiekanym czosnkiem, bazylią oraz rozmarynem.
Listy
Czosnkowa marynata
by Bartek Skotnicki • • 0 Comments
Składniki: 5 łyżek oleju 1 łyżka musztardy 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania; Posiekany czosnek wymieszać z olejem, musztardą, ziołami, solą oraz pieprzem.
Listy
Musztardowa marynata
by Iza Sasin • • 0 Comments
Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku ½ szklanki oleju 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy, 1 łyżeczka octu winnego szczypta cukru Sposób wykonania: Posiekaną cebule i czosnek wymieszać z olejem, musztardą, miodem oraz octem. Doprawić jeszcze do smaku cukrem.