Składniki: 5 szkl warzywnego bulionu 1 kawałek kombu 1 łyżeczka sosu sojowego 3 łyżki łagodnej pasty miso 2 szalotki 60 g twardego tofu 4 łyżki wodorostów wakame Sposób wykonania: Do garnka wlać bulion i dodać kombu, doprowadzić do wrzenia po czym zdjąć z ognia i odstawić pod przykryciem na około 5 minut. Po tym czasie…
Tag: miso
Zupy
Zupa miso z krewetkami
by Marcin • • 0 Comments
Składniki: 4 szkl. miso z dodatkiem dashi 25 dag surowych krewetek bez skorupek 1 opakowanie kremowego tofu 4 pędy cebuli Sposób wykonania: 4 szklanki wody wlać do garnka i doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać misio i dokładnie wymieszać. Następnie dodać krewetki, trzymać na małym ogniu ok. 3 minut. W między czasie tofu pokroić w kostkę…